Een GMPrealestate is speciaal ontwikkeld voor het beheren van een landgoed. In een GMPrealestate kunt u alle informatie gericht op een planmatige, duurzame landgoedontwikkeling opslaan en uitlezen. Met behulp van een pc, veldcomputer, of mobiele telefoon kunt u de beheersinformatie op ieder gewenst moment via internet bekijken of aanpassen. Om met een GMPrealestate te werken heeft u geen GIS-kennis of GIS-software nodig.
 
Een GMP
realestate is opgebouwd uit drie hoofdlagen. In de eerste laag wordt alle standaard informatie samengebracht. U moet dan denken aan zaken zoals situering van uw bezit en de kadastrale gegevens. Ook is binnen deze laag alle informatie over het grondgebruik in te zien. Indien gewenst kunt u aan de laag documenten toevoegen, zoals bijvoorbeeld pachtcontracten of documenten met betrekking tot onderhoudt van watergangen.
 
In de tweede laag vindt u alle gegevens noodzakelijk voor het planmatig vormgeven van het dagelijkse
beheer
. In deze laag kunt u aflezen welke maatregelen moeten worden uitgevoerd.


Ook kunt u beheersinformatie toevoegen. Zo kunnen de houtopbrengsten in deze laag worden geadministreerd, kapvlaktes en dunningspaden worden intekenen, maar kunt u ook informatie kwijt over de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. Indien gewenst kunnen aan deze laag ook resultaten van natuuronderzoek of VTA-beoordelingen worden opgeslagen.
 
In de derde en laatste laag van het GMP
realestate kan alle informatie met betrekking tot de Natuurschoonwet (NSW) en de Subsidieregeling Natuur en Landschap (SNL) worden geadministreerd. Ook aan deze laag kunnen documenten of foto’s worden toegevoegd, waardoor een compleet digitaal beheersarchief ontstaat.
 
Kortom: door te kiezen voor een GMP
realestate bent u als eigenaar in staat het beheer van u landgoed planmatig te organiseren én goed te documenteren.
  Realisatie: Protractus                                          www.gismanagementplan.nl is een product van Buiting Advies BV