Geografisch Informatiesysteem voor golfbanen
Een GMPgolf is een Geografisch Informatiesysteem dat Buiting Advies speciaal voor golfbanen heeft ontwikkeld. De ontwikkeling zorgt ervoor  dat binnen de golfwereld een totaal nieuwe manier van informatiemanagement ontstaan. In een GMPgolf wordt namelijk  alle voor het baanbeheer relevantie beheerinformatie gekoppeld aan een digitale GIS-kaart. Als u met een GMPgolf werkt hoeft u dus nooit meer naar informatie in opschrijfboekjes, op kalenders of in Exceltabellen te zoeken: alle relevante beheerinformatie staat namelijk overzichtelijk op 1 locatie en is met 1 klik op de digitale kaart direct beschikbaar. Vanzelfsprekend kunt ook zelf nieuwe informatie toevoegen of informatie wijzigen.

De basis van een GMPgolf wordt gevormd door een digitale GIS-kaart. Deze digitale kaart kunt u eenvoudig via internet benaderen. De gegevens zijn beveiligd door middel van een username en inlogcode. Zo bepaald u zelf wie de gegevens kan inzien en wie ze mag bewerken.Doordat alle beheersgegevens binnen een GMPgolf op 1 locatie zijn gebundeld kunt u ten alle tijden informatie uit het verleden inzien. Hierdoor fungeert een GMPgolf tevens als beheersarchief. En natuurlijk kunt u ook onderzoeksrapporten, inventarisatiegegevens, links naar websites en foto's aan een GMPgolf koppelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderzoeksresultaten met betrekking tot de kwaliteit van een green. Dus nooit meer de vraag: 'waar lagen die rapporten ook al weer?'. Zo wordt GIS optimaal ingezet om uw golfbaanbeheer nog verder te verbeteren. 

Naast golfbanen werken ook andere organisaties met een GMP. Zo zijn alle percelen langs het NL-spoor in een GMP ingebracht en maken verschillende grote landgoederen om hun beheersdata op te slaan en te evalueren van een GMP gebruik.

Klik hier als een GMPgolf wilt inzien. Klik hier als wilt weten hoe de GIS-kaart wordt ontwikkeld. Hier kunt u zien welke banen al met een GMPgolf werken.
  Realisatie: Protractus                                          www.gismanagementplan.nl is een product van Buiting Advies BV