Greenspeed
Een GMPgolf kan worden ingezet bij het uitvoeren van allerlei analyses op uw golfbaan. Zo is mogelijk meetgegevens met betrekking tot greenspeed systematisch op te slaan. Hierdoor wordt duidelijk of uw extra beheersinspanningen op de green ook daadwerkelijk effect hebben.
 
Vastleggen schade op de baan
Uw kunt u GMPgolf ook gebruiken om data met betrekking tot schade op de baan vast teleggen. Zo kunnen locaties waar emelten op de fairway hebben huisgehouden of natte plekken, met behulp van uw GPS worden ingemeten en aan de GIS-kaart worden toegevoegd. Discussies in de trant van 'vorig jaar hadden we minder emeltproblemen' kunnen daardoor op basis van feiten worden gevoerd. U  kunt met 1 klik op de kaart gewoon laten zien waar en hoe groot de schade vorig jaar was. En dus ook laten zien welke verbeteringen zijn opgetreden.
 
Monitoren watergift
Vanzelfsprekend is GMPgolf bij uitstek geschikt voor het administreren van beheersdata. Zo is het
bijvoorbeeld mogelijk de watergift per green bij te houden. Zo weet u exact hoeveel water u per jaar inzet om de green 'groen' te houden.

Schaduwanalyse op de green
De mate waarin de green gedurende de dag directe zon ontvangt is van grote invloed op de kwaliteit van het gras. Doordat de gehele baan 3D is ingemeten en in GIS ingebracht is mogelijk voor elke individuele green een schaduwanalyse uit te voeren. Vanuit de 3D-scan is namelijk bekend waar de bomen rond de green zijn gesitueerd en hoe hoog ze zijn. Vervolgens kan met behulp van een speciale GIS-tool het verloop van de zon gedurende de dag  in elk jaargetijde worden gesimuleerd. Hierdoor krijgt u inzicht in de bezonning van uw greens, zowel gedurende de dag als per seizoen. En op basis daarvan kunt u eenvoudig besoordelen welke bomen moeten verdwijnen om de duur van de bezonning te verhogen!
 
Klik hier als u een presentatie wilt zien waar alle genoemde mogelijkheden
in beeld zijn gebracht.
  Realisatie: Protractus                                          www.gismanagementplan.nl is een product van Buiting Advies BV